Etelänmatkat

KyprosKypros

Afroditen kotisaari Kypros on monelle suomalaiselle tuttu lomasaari.

Kolmen mantereen risteyskohdassa sijaitseva Kypros tarjoaa aina uusia elämyksiä. Täällä itä ja länsi kohtaavat, ja uudet kokemukset odottavat auringon alla joka päivä. Ylellisten hotellien ympäristöstä löytyy mestaruustason golfkenttiä, houkuttelevia rantoja ja henkeäsalpaavia vuoristopolkuja. Kun on käynyt Kyproksella kerran, on helppo ymmärtää, miksi tänne palataan aina uudelleen.

Saari on jakautunut kahtia pohjoisen turkkilaiseen miehitysalueeseen ja etelän Kyproksen Tasavaltaan. Kypros (Kyproksen Tasavalta) on EU:n jäsenvaltio ja valuuttana toimii meilläkin käytössä oleva euro. AikaeroakaaAgia Napa Kyprosn ei Suomeen ole. Kyproksen kieli on kreikka, mutta englantia puhutaan yleisesti. Matkustaminen on siis helppoa ja vaivatonta. Autonvuokraamista suunnittelevan kannattaa kuitenkin muistaa, että liikenne on vasemmanpuoleinen.

Kyproksella vallitsee välimerenilmasto, jossa kuuma ja kuiva kesä alkaa toukokuun puolivälissä ja kestää syyskuun puoliväliin saakka. Sateinen ja leuto talvi kestää marraskuusta maaliskuun puoliväliin. Kevät ja syksy ovat käytännössä katsoen lyhyet ajanjaksot siinä välillä ja niille on tyypillistä leuto sää. Taivas on kirkas ja aurinko paistaa lähes ympäri vuoden päivänvalon ajan vaihdellessa joulukuun 9,8 tunnista kesäkuun 14,5 tuntiin.

Keskimääräiset lämpötilat

Yleisesti ottaen Kyproksen ilmastolle ovat tyypillisiä kuumat kesät ja leudot talvet. Heinä–elokuun kuumimpien kuukausien aikana päivittäiset lämpötilat vaihtelevat keskustasangon 29 °C:n ja Troodos-vuoriston 22 °C:n välillä. Näiden kahden kuukauden suurin keskimääräinen lämpötila vaihtelee 36 °C:n ja 27 °C:n välillä. Tammikuussa, joka on viilein kuukausi, keskilämpötila on 10 °C keskustasangolla ja 3 °C Troodos-vuoriston korkeammissa osissa, kun taas keskimääräiset minimilämpötilat ovat vastaavasti 5 °C ja 0 °C.

Meriveden lämpötilatNissi Beach Agia Napa Kypros

Meriveden lämpötila on noin 22 °C kesäkuusta marraskuuhun ja nousee elokuussa jopa 28 °C:seen. Jopa viileimpinä kuukausina tammikuusta maaliskuuhun meriveden keskimääräinen lämpötila on siedettävät 16–17 °C.

Lähde: Kyproksen matkailutoimisto

Kyprokselle matkoja järjestävät suurimmat matkanjärjestäjät Aurinkomatkat, Finnmatkat ja Tjäreborg. Matkan voi järjestää Kyprokselle myös itse varaamalla netissä erikseen lennot Larnacaan tai Pafokseen ja hotellin haluamastaan lomakohteesta saarella. Siten voi päättää itse matkapäivät ja käytetyn lentoyhtiön sekä hotellin eikä ole sidoksissa seuramatkanjärjestäjien lomalentojen aikatauluihin. Voit matkustaa juuri silloin kuin sinä haluat ja ihan minne haluat. Varaa omatoimimatka tästä!