Etelänmatkat

MaltaMalta

Malta koostuu seitsemästä saaresta, joista kolme suurinta ovat asuttuja. Malta on EU:n jäsenvaltio ja valuuttana toimii meilläkin käytössä oleva euro. Aikaero Suomeen on 1 tunti. Maltan viralliset kielet ovat malta ja englanti. Matkustaminen on siis helppoa ja vaivatonta. Autonvuokraamista suunnittelevan kannattaa kuitenkin muistaa, että liikenne on vasemmanpuoleinen.

Keskimääräiset lämpötilatMalta

Maltan ilmastolle ovat tyypillisiä kuumat kesät ja leudot talvet. Paras aika sään puolesta Maltan matkalle olisi kesäkuu tai lokakuu, jolloin päivälämpötilat ovat miellyttävän kesäiset ja merivesi mukavan lämmintä. Elokuussa päivälämpötilat voivat nousta hyvinkin 40 °C:seen.

Meriveden lämpötilat

Meriveden lämpötila on noin 23 °C toukokuusta lokakuuhun. Jopa viileimpinä kuukausina tammikuusta maaliskuuhun meriveden keskimääräinen lämpötila on siedettävät 17-18 °C.

Maltalle järjestetään valmismatkoja ainakin kesäkaudella. Valmismatkoja järjestetään kuitenkin vain rajalliseen valikoimaan kohteita, joten reittilento ja itse netistä varattu hotelli ovat usein aivan yhtä hyvä vaihtoehto.

Erityisen kätevää on varata netissä lento+hotellipaketti, jossa voit päättää itse matkapäivät ja käytetyn lentoyhtiön sekä hotellin. Tällöin et ole sidoksissa seuramatkanjärjestäjien lomalentojen aikatauluihin ja voit matkustaa juuri silloin kuin sinä haluat ja ihan minne haluat. Varaa omatoimimatka tästä!